Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. a 8. prosince jsou na Kanárských ostrovech státní svátky

5. 12. 2018

dia-de-la-constitucion-655x368.jpg

Zítra, ve četvrtek 6.prosince 2018, je na Kanárských ostrovech, stejně jako v celém Španělsku, státní svátek. Slaví se Den ústavy (Día de la Constitución).

Španělská ústava z roku 1978 (španělsky Constitución Española de 1978) je nejvyšší právní norma španělského království, které jsou podřízeny orgány veřejné správy a občanů Španělska, v platnosti je od 29. prosince 1978. Ústava byla ratifikována v referendu o schválení ústavy dne 6. prosince 1978 a zajistila plynulý přechod od autoritativního frankistického režimu k demokracii. O tomto státním svátku jsme informovali např. ZDE

Státní svátek je i v sobotu, 8.prosince 2018, kdy se slaví náboženský svátek Neposkvrněné početí Panny Marie (Inmaculada Concepción). Neposkvrněné početí Panny Marie (latinsky Immaculata conceptio) je křesťanské učení o početí Marie, budoucí matky Ježíše Krista, jejími rodiči, Annou a Jáchymem, bez poskvrnění dědičným prvotním hříchem. Římskokatolická církev uznává a oslavuje (8. prosince) Neposkvrněné početí od středověku.

V obou dvou dnech budou obchody, úřady a další provozovny uzavřeny, výjimku ze zákona mají pouze turistické oblasti.  Komplikace s otevírací dobou obchodů a provozem různých firem je nutné očekávat i v pátek, kdy si většina obyvatel Kanárských ostrovů, ale i celého Španělska, vezme volno a udělá si tzv. puente (most).

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist