Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anfi podporuje zásahy policie proti podvodům v timesharu

3. 8. 2014

 fotografie0686_resize.jpg

Skupina Anfi, lídr na kanárském trhu timesharového ubytování, vydala prohlášení k policejním akcím z posledních dní. Policie opakovaně zasahovala proti podvodníkům, kteří nabízeli turistům sdílenou dovolenou. 

Timesharing je ve světě velice oblíbený i mezi českými a slovenskými turisty. Jedná se o právo užívat zařízení pro ubytování na stanovený časový úsek během roku na mnoho let dopředu. Pro anglický termín timesharing je obtížné najít český ekvivalent, neboť lze přeložit jako "výměnný čas", který však nevyjadřuje skutečný obsah původního spojení, jemuž nejvíce odpovídá pojem "výměnná intervalová rekreace". Dnes systém představuje významné odvětví světové turistiky a cestovního ruchu. Spojuje prvek vlastnictví (popř. práva užívání) ke konkrétnímu apartmánu v hotelovém (rekreačním) zařízení s kategorií dočasnosti v intervalu určené periody (např. týden) a možnosti jeho výměny. 

Policie na Gran Canaria zasahovala opakovaně proti skupinám podnikatelů, kteří však turisty podváděli, vybírali od nich peníze na základě falešných smluv a dokladů o vlastnictví nemovitostí. 

Skupina Anfi, provozující timesharové hotely v okrese Mogán, neznámnější je komplex Anfi nedaleko Patalavaca (mapa), v prohlášení schválila "policejní akce k řešení podvodů na turistech, které postihly a poškodily image destinace Gran Canaria".

Timeshareový turistický sektor na kanárských ostrovech zaměstnává více než 10.000 lidí a jeho výhody využívají téměř dva miliony turistů ročně.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist