Jdi na obsah Jdi na menu
 


Arguineguín a Mogán dnes mají velký den

20. 7. 2014

fiesta-del-carmen.jpg 

Nejen rybáři, ale prostě všichni občané měst a přístavů Arguineguín a Mogán dnes mají velký den. Slaví spolu již tradičně Procesión Marítima de la Virgen del Carmen. 

Dnes se nesetkávají jenom rybáři obou přístavních městeček, ale i jejich patronky  - Virgen del Carmen. Již tradičně se největší část oslav uskuteční v přístavu Mogán. Po ranní eucharistii se kolem desáté hodiny vydalo procesí lodí z Arguineguín do Mogánu.

"Procesión Marítima de la Virgen del Carmen není jen setkání dvou svatých, dvou patronek, ale výraz přátelství a bratrství dvou rybářských přístavů a rybářů ze dvou měst jedoho okresu", řekl radní pro oslavy radnice v Mogán, Maicol Santana.

Loni se námořního procesí účastnilo asi 80 lodí, více než dvoujnásobek počtu z roku předchozího. Jednalo se o čluny rybářů, sportovní jachty, rekreační plavidla, zodiaky a další. I letos procesí vyjelo z přístavu Arguineguín přes zátoku El Pajar, poté se směr změní na Santa Agueda a přes Puerto Rico, Tauro a Taurito až do Mogán.

Dnešní oslava Fiesta del Carmen 2014 započala vlastně před týdnem, v pátek 11.7., kdy se v přístavu Arguineguín shromáždilo na pouti asi 7 tisíc občanů obou měst. 

FOTO procesí z roku 2012. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist