Jdi na obsah Jdi na menu
 


Artenara připravuje ubytovnu a pension

20. 9. 2014

artenara.jpg 

Artenara, nejmenší a nejvýše položené správní město (municipio) na Gran Canaria (mapa), chystá pro své návštěvníky řadu překvapení. 

Radnice finišuje s dokončením ubytovny s kapacitou pro 30 osob a pensionu s 13 pokoji. Starosta Jesus Diaz očekává, že nové ubytovací možnosti nejen vytvoří nová pracovní místa, ale především do tohoto odlehlého koutu ostrova přilákají turisty.

Ti zatím mohou využívat pouze 6 chatek s celkovou kapacitou 25 míst, dále pak dvě místa na kempování v oblasti Llanos del Mimbre (národní park Tamadaba) a Roque García. To je určeno především pro turisty, kteří mají v úmyslu si užívat přírodu, procházky, vnitrozemské přehrady a další krásy ostrova, jako alternativu slunečných pláží na jihu Gran Canaria. 

Ubytovna Las Cuevas je již prakticky hotová. Má dvě velké společenské místnosti, které zahrnují kuchyni a sociální zařízení, lůžková kapacita je 30 lidí.

Město přivítá každý den kolem 500 návštěvníků a další velkou atrakcí, momentálně však uzavřenou, je muzeum Santiago Aranda, které přibližuje návštěvníkům život obyvatel ostrova v jeskyních.

Artenara je krásné město s ještě hezčím okolím, zatím nedotknutým turistickým ruchem. Dá se říct, že to je poslední klidná oáza na Gran Canaria. S nádhernými výhledy na Roque Bentaiga, Roque Nublo a nebo barranco de Tejeda. 

Artenara s námi můžete navštívit v rámci celodenního výletu Západní Tour

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist