Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bárka s africkými uprchlíky nalezena v moři, vyrazili pro ní záchranáři

13. 1. 2015

salvamarmenkalinan_pantoke_2007.jpg

Jak jsem informovali ZDE včera odpoledne, již od nedělního dopoledne pokračuje pátrání po bárce s 23 uprchlíky, která v sobotu odrazila od afrických břehů. Velmi nepříznivé povětrnostní podmínky v oblasti kanárských ostrovů, způsobené jevem zvaným calima, ztěžují práci pátracích letadel, která v důsledku zvířeného saharského prachu nebyla schopna loď na moři dlouho nalézt. 

Konečně dnes dopoledne, o půl desáté, přišla zpráva, že letadlo Salvamento Marítimo nalezlo asi 40 námořních mil jižně od Gran Canaria loď, která zmizela minulou sobotu. Na palubě této šestimetrové bárky pluje 23 přistěhovalců. 

V námořním záchranném centru Las Palmas oznámili dnes v 09:30 hodin, že letadlo Sasemar 103 poprvé uvidělo člun s imigranty asi 74 km od pobřeží jihu ostrova Gran Canaria.

Na souřadnice, určené záchranářským letadlem, následně vyrazila z přístavu Arguineguin (okres Mogán) loď Salvamar Menkalinan, aby zahájila záchranu přistěhovalců.

Na místo určení se loď bude plavit asi hodinu a půl, po nezbytných úkonech, kdy bude loď s přistěhovalci zajištěna a které podle záchranářů budou trvat asi tři hodiny, vyrazí Menkalinan zpátky. Připlutí do přístavu Arguineguin se očekává kolem čtvrté odpoledne. Připlutí budou asistovat pracovníci Červeného kříže a Guardia Civil.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist