Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bouřka je pryč, sčítají se škody + videa

20. 10. 2014

 tenerife-dest-podzim-2015.jpg

První podzimní bouře už opustila kanárské ostrovy a tak nastal čas rekapitulovat škody, které způsobila.

Bouře zasáhla nejvíce západní ostrovy, zejména pak ostrov Tenerife. Na Gran Canaria byla nejvíce postižena silnice GC-200 na západním pobřeží mezi Agaete a La Aldea, kde došlo k pádu kamení a sesuvu půdy. Provoz však byl omezen jen dočasně, kameny již byly odstraněny.

Jinak tomu však bylo na sousedních ostrovech. Zvláště Tenerife, sever ostrova, byla doslova zaplavena vodou. Od půlnoci ze soboty na neděli do nedělních dopoledních hodin napršelo místy až 140 litrů vody na m2. Doslova utopené ulilce, přeplněná kanalizace, odplavená auta, výpadky proudu, propadnuté silnice, vytrhaný asfalt, to je jen malý výčet škod, které bouře na severu Tenerife způsobila. O život přišla žena (56), kterou voda odplavila pod auto. Žena následně zemřela na zástavu srdce. 

Na ostrově La Palma pršelo o něco méně, zase si ale obyvatelé užili blesky a silný vítr, kvůlli kterému musely být zrušeny nebo odkloněny některé lety. Jsou dále zprávy o převrácených kontejnerech, utržených reklamních tabulích. Nikdo nebyl zraněn.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist