Jdi na obsah Jdi na menu
 


British airways rozšiřuje nabídku o Lanzarote

1. 4. 2013

british-airways_4.jpg

Je to jen pár týdnů, co renomovaná anglická letecká společnost British Airways rozšířila svou nabídku letů o letiště na Tenerife. 

British Airways hned po novém roce reagovala na skutečnost, že se low cost přepravce Ryanair na protest proti vysokým letištním poplatkům stáhl z kanárských ostrovů a výrazně omezil lety mezi britskými a kanárskými ostrovy. 

První letištěm na kanárských ostrovech, které British Airways spojilo s londýnským letištěm Gatwick, bylo "Tenerife - jih", tedy letiště Tenerife Sur Reina Sofia. Na linku byl nasazen Airbus A319 jet a zpáteční letenka se dá koupit i za 200 liber. Ryanair to sice ještě není, ale slušná konkurence ano. 

Nyní tiskové oddělení British Airways oznámilo, že od letního letového řádu spojí s Gatwick další ostrov, a to Lanzarote. A tak již od konce dubna začne létat dvakrát do týdne na letiště Arrecife na Lanzarote Airbus A319 jet. Ceny zpátečních letenek začínají na 250 librách. 

O Gran Canaria se zatím ve spojení s  British Airways nelze dočíst nic nového. Hoteliérům na tomto ostrově tak nezbývá doufat, že i tuto destinaci zařadí anglický gigant do své nabídky co nejdříve.

Pro české turisty, směřující ma kanárské ostrovy, se jedná o zajímavou alternativu standardním leteckým spojům ať z Prahy či třeba Drážďan. I British Airways je totiž znám tím, že dokáže nárazově snížit cenu letenek a tak se určitě vyplatí při plánování cesty zabrousit i na web těchto aerolinek. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist