Jdi na obsah Jdi na menu
 


Byrokracie brání instalaci nových stánků na pláži Maspalomas

23. 9. 2014

plaz-maspalomas-stanky.jpg 

Nové stánky s občerstvením, určené pro pláže Playa del Ingles a Maspalomas, jsou již vyrobené a čekají v Gijónu na vydání potřebných povolení.

Sága jménem stánky s občerstvením na nejnavštěvovanějších plážích Gran Canaria zdá se nebere konce. Nejprve to bylo složité výběrové řízení, potom se v pokladně čtvrtého nejbohatšího města Španělska nemohly majít finance a nyní pro změnu řehtá úřední šiml. A to nikde jinde než na úřadu vlády kanárských ostrovů. A turisté si v důsledku neschopnosti úředníků nemohou na pláži zajít na toaletu, uschovat věci a nebo si dát nějaký nápoj či jídlo. 

Stánky zatím čekají v prostorách společnosti, která je vyrobila, Olprim SA, na příslušné povolení, které musí zajistit radnice okresu, na jehož teritoriu mají být umístěny, tedy San Bartolomé de Tirajana. Radní ze San Bartolomé plánovali, že stánky budou již v provozu na letní sezónu 2014, ale nyní se zdá, že nereálný je i náhradní termín leden 2015. Jak uvedl radní pro pláže (!) Jose Carlos Alamo, vzhledem k tomu, že byrokratické postupy jsou velmi zdlouhavé. je těžké odhadnout, kdy budou nové stánky k dispozici turistům.

Skutečnost, že plocha, resp. písek, na kterém se mají stánky umístit, je součástí přírodní rezervace Dunas Maspalomas, nutí město San Bartolomé de Tirajana pověřit odbornou firmu, aby připravila studii o vlivu na životní prostředí. Po jejím zpracování ji radnice odešle na schválení na odbor pro pobřeží na kanárské vládě.

Alamo řekl, že nečekali tolik překážek a že se radnice teprve nedávno dozvěděla, že studie vlivu na životní prostředí, zpracovaná v roce 1997 a využitá v zatímním provcesu schvalování, již není platná.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist