Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bývalá obchodní tepna Las Palmas skomírá

18. 7. 2013

 

leon-castillo-1.jpg

 

León y Castillo, dříve exkluzivní obchodní tepna Las Palmas pomalu umírá. Cedulky "na prodej" nebo "pronájem"se objevují ve stále větším počtu výkladních skříní nebo na stažených roletách.

Tato obchodní ulice v hlavním městě Gran Canaria zažívá jeden ze svých nejhorších okamžiků v hisotrii. Hospodářská krize a nedostatek parkování, to jsou hlavní problémy, kterým čelí podnikatelé v této oblasti.

Ulice León y Castillo byla kdysi jedním z nejrušnějších obchodních míst hlavního města, nyní je spíše krutým obrazem krize, která svírá ostrov od roku 2008 a zdá se, že nyní dosahuje nejhlubšího bodu. 

Zavírání se netýká jen obchodů, ale i barů a restaurací. Ty bojují s problémem parkování po svém, nabízejí rozvážku jídel až do domu, hůře jsou však na tom obchody, které přicházejí o stálé a věrné zákazníky, kteří nemají v oblasti kde zaparkovat. 

Dalším problémem je otevření velkých nákupních center v samotném hlavním městě nebo v jeho okolí v posledních letech. Že je krize vážná svědčí i zavírání čínských prodejen, které jsou známé nejen nízkými cenami zboží, ale i nízkými náklady na provoz.

Majitelé prodejen v oblasti se shodují, že poslední ránou pro jejich byznys bylo zřízení "zelených zón", které výrazně omezily parkování v oblasti. K tomus se přidalo zrušení jízdního pruhu pro autobusy a rozšíření chodníků, ale lidí, kteří by přišli pěšky, je stále méně. Obchody zatím přežívají díky "novinkám", jako je nedělní prodej. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist