Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ceny nemovitostí stále klesají

13. 2. 2013

 

053_resize.jpg

Propad cen nemovitostí zdá se ještě neskončil.

V lednu letošního roku mohli zájemci o koupi nemovitostí ušetřit na kanárských ostrovech oproti lednu roku 2012  až 11,1%.

V některých lokalitách Španělska to je dokonce skoro 14%. Tento trend pokračuje již od roku 2007, kdy ceny nemovitostí kulminovaly a zdá se, že pokles bude dále pokračovat. Tehdy ceny nemovitostí byly v průměru až o 30% vyšší. 

Zvláště těžká situace je na pobřeží Středozemního moře, kde ceny propadly skoro o polovinu, přesně o 43%. Kanárské ostrovy jsou s poklesem cen o 28,9% od roku 2007 nad celostátním průměrem. Také Baleárské ostrovy jsou na tom podobně. 

V Madridu a ostatních velkých městech kupující proti roku 2007 ušetří až 38%.

Analytici se zdráhají vyslovit prognózu dalšího vývoje, protože situace španělských bank i přes masivní podporu Evropské unie, není růžová. Nemovitosti zatížené nesplácenými hypotékami se budou většinou prodávat ve velkých "balíčkách" a již dnes se spekuluje, že ceny pro konečné zájemce nebudou atraktivní. Trh se tak i kvůli nízké koupěschopnosti obyvatel bude jen velmi těžko rozhýbávat a ceny budou zřejmě stagnovat nebo nadále klesat.  


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist