Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coagrisan odmítá kritiku za zaměstnávání Rumunů

17. 3. 2013

 

rajcata-plantaz.jpg

Prezident jednoho z největších zemědělských družstev na Gran Canaria, Coagrisan, Juan José del Pino, se velmi důrazně ohradil proti slovům prezidenta kanárské vlády Paulino Rivero, že zemědělci z La Aldea plánují další rozvoj na zaměstnavání Rumunů. 

Ve svém komuniké Juan José del Pino odmítl výroky kanárského prezidenta, opírající se o stanovisko starosty La Aldea, José Miguel Rodríguez, že družstvo falšuje údaje o zaměstnancích a spuští nebezpečnou spirálu tím, že plánuje zaměstnávat cizince namísto canarios.  

Coagrisan upozorňuje všechny zúčastněné na rok 2003, kdy "canarois" odmítali pracovat v zemědělství, protože měli lepší a lépe placená místa v sektoru stavebnictví a služeb. Družstvo se tedy se souhlasem úřadů obrátilo do Rumunska a Polska s cílem najít pracovní sílu.

Nyní v družstvu pracuje několik cizinců - občanů Evropské unie , mimo jiné Rumunů, z nichž mnozí jsou "aldeanos" (obyvatelé La Aldea) a žijí ve smíšených manželstvích s obyvateli ostrova, uzavřel své stanovisko del Pino. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist