Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další požár na Gran Canaria, hoří na východě

13. 8. 2019

pozar-telde.jpeg

AKTUALIZUJEME

09:00: podle hlášení hasičů byl požár uhašen

02:00: úřady rozhodly o evakuaci obyvatel v údolí Guayadeque a okolí. Celkem muselo opustit domovy 10 osob z Montaña Las Tierras, 11 z Lerete a 4 z Cueva Domínguez. 

01:30: aktuální informace včetně videí a informací o uzavírkách najdete na twitteru ZDE

V době, kdy úřady ohlásily úspěšný zásah proti požáru v oblasti Tejeda a Artenara ve středu ostrova Gran Canaria (psali jsme ZDE), informuje "civilní ochrana" o dalším intenzivním požáru na východě ostrova. Tentokrát hoří v oblasti Cazadores, na svazích nad městem Telde. VIDEO.

Civilní ochrana z města Ingenio varuje před před rychlým postupem ohně, který se šíří po východních svazích díky silnému nárazovému větru.

Podle starosty města Telde, Héctor Suárez, oheň vznikl ve 23.14 hodin v noci v oblasti obce Cazadores - mapa. „Oheň postupuje velmi rychle, díky silnému větru, již zasáhl 20 hektarů půdy a bylo nutné vystěhovat obyvatele Cazadores a La Pasadilla,“ sdělil novinám Suárez. 

Na místě zasahuje armáda a vojáci se snaží zabránit šíření plamenů. Bojují však s velmi silným větrem. 

Cabildo de Gran Canaria varuje, že kvůli silnému větru se plameny rychle přibližují k údolí Guayadeque, takže bylo nutné vystěhovat domy v postiženém místě.

Byly aktivovány požární jednotky z měst Arucas, Telde a jednotky Medio Ambiente. Podle odborníků byl oheň založen úmyslně. Policie byla již nucena uzavřít silnici z Telde do Cazadores.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist