Jdi na obsah Jdi na menu
 


Decathlon a McDonald mají zájem o jih

20. 1. 2013

 

 

decathlon-telde.jpg

Nadnárodní společnosti Decathlon a McDonald chtějí otevřít nové provozovny v jižní části ostrova Gran Canaria.

 

Oba řetězce poté, co po zveřejnění nového územního plánu v oblasti San Bartolomé bylo zjištěno, že na jihu ostrova existuje jen málo míst s dobrou dostupností do turistických oblastí, začaly vyjednávat o možnostech odkoupení pozemků v lokalitě El Hornillo (mapa) v blízkosti čtvrti Sonnenland v Maspalomas.

Pozemky, o které mají společnosti zájem, mají rozlohu 230.000 m2, ale pro komerční využití je reálných „jen“ 160.000 m2.

Decathlon se snažil prosadit na jihu již delší dobu. Jednal se společností Número 1 a jejím majitelem Achi, o možnosti získání obchodních prostor v nově vznikajícím obchodním centru El Tabléro, které se bude otevírat koncem března. K dohodě nedošlo, ale nadnárodní společnost má stále zájem otevřít na ostrově svou další prodejnu (ta první je v Telde, další se plánuje v Tamaraceite).

Také řetězec rychlého občerstvení McDonald má v úmyslu využít současný trend na jihu ostrova, kdy se po schválení Plánu modernizace Maspalomas otevírají dveře pro investice.

McDonald potřebuje pro svou provozovnu výrazně menší pozemek (1.500 m2) než Decathlon (8 tisíc m2) a jeho zájem směřuje především do oblasti s vysokým počtem turistů a stálých obyvatel, tedy San Fernando a Meloneras.

V případě, že se společnosti Decathlon a McDonald dohodnou na společném postupu, musí získat pro svůj záměr v lokalitě El Hornillo další investory. Hovoří se o zájmu dalších firem vystavět si zde sídla firem či postavit čerpací stanici.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist