Jdi na obsah Jdi na menu
 


Déšť přinesl vodu do přehrad, napršely miliony kubíků

3. 3. 2018

 017_resize.jpg

Sníh a především intenzivní déšť posledních dní potěšil na Gran Canaria vodohospodáře a zemědělce. Například největší kanárská přehrada Soria hlásí 11% kapacity, tedy přibližně 1,5 milionu kubických metrů vody. Jde o nejvyšší stav od roku 2011, tehdy však v přehradě bylo 12,8 milionů m3.

Také sousední přehrada Las Niñas hlásí velké přírůstky, do přehrady nateklo celkem 2 miliony m3 a nádrž je tak z 50% naplněná. Výška její hladiny u přehradní hráze dosáhla 23 metrů.

Také třetí velké přehrada z jihu Gran Canaria, Chira, eviduje přítok v celkovém množství jeden milion m3, tedy naplnění z 24%.

Také další, menší přehrady, hlásí velké přítoky, i když skoro žádná není naplněná na 100%. Gambuesa je naplněná z 87%, El Mulato z 73%, nádrž v údolí Fataga hlásí 43%. další z přehrad, Candelaría, je plnější (80%), ve Vaquero pak naměřili 72%. Pod ní ležící přehrada Ayagaures je však stále prázdná, ta se začíná plnit teprve přepadem z přehrady Vaquero. 

Také v dalších oblastech hlásí vodohospodáři kvalitní zásoby vody. Zejména přehrady nad lokalitou La Aldea jsou téměř plné, jejich stav dosáhl v průměru 90%.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist