Jdi na obsah Jdi na menu
 


DISA uzavřela pro městskou policii čerpací stanice

25. 8. 2013

disa-cerpacka.jpg

Město a okres Telde patří mezi nejzadluženější nejen na na kanárech, ale v počtu na obyvatele i v celém Španělsku. Radniční účty léta nikdo nekontroloval, tedy s péčí hospodáře. Nevybíralo se nájemné za obchody a bary, neplatilo se za licence, pozemky v průmyslových zónách se pronajímaly či prodávaly a zapomínalo se vybírat nájemné nebo dokonce i kupní cena. A výsledek se dostavil, město nemá peníze, za to má velké dluhy. 

Jako první to vyjma občanů, kterým klesá úroveň služeb poskytovaných městem, jako je např. svoz komunálního odpadu, pocítila i městská policie. Distribuční společnost DISA, která provozuje na kanárských ostrovech síť čerpacích stanic, odmítá dále poskytovat čerpání pohonných hmot pro městskou policii z Telde na fakturu. Důvodem je dluh ve výši € 45,000. Tuto částku radnice v Telde dluží a nemá se k zaplacení. 

DISA zvítězila minulý rok ve výběrovém řízení na prodej pohonných hmot městské policii a radnice nyní tvrdí, že smlouva stále platí a společnost DISA postupuje protiprávně. Zdá se, že radní v Telde chtějí pro svět objevit nový fenomén smluvních dodávek, za které se nemusí platit. 

Alespoň zatím takové stanovisko zastává radní Francisco Lopez, který pro grankanárský tisk řekl: "Já nechápu, proč Disa učinila toto rozhodnutí, protože tato společnost má s obcí platnou smlouvu a ta nebyla radnicí vypovězena".

Tak nějak mimo rozsah zájmu radního zůstavají občané, jejichž bezpečnost nyní městská policie bude ochraňovat jenom pěšky. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist