Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopravní komplikace v Arguineguínu hned tak neskončí

28. 3. 2016

obras-arguineguin-1.jpg

Každý den, v pracovní i volné dny, se musí řidiči, projíždějící po silnici GC-500 přes Arguineguín (mapa) doslova obrnit trpělivostí. Vlekoucí se oprava silnice na průjezdu městem však nezpůsobuje jen dopravní komplikace, ale stěžují si i obchodníci i obyvatelé. 

Podle vyjádření zástupců podnikatelů se většině drobných obchodníků ve městě snížily tržby až o 40%. Podnikatelé si oprávněně stěžují, že kolony aut, projíždějící celé dny městem doslova kolem pláže a úzkými uličkami ,poškozují turistický obraz města.

Oprava silnice GC-500 byla zahájena v loňském roce v červnu a měla být do konce roku dokončena. Došlo však ke komplikacím a kolizi opěrných zdí s inženýrskými sítěmi a stavba se tak vinou technických chyb v přípravném projektu protáhne minimálně o půl roku.

A tak kdo nechce při cestě třeba do Anfi čekat v koloně již od dálnice, měl by pokračovat po dálnici až na sjezd Tauro a přes Puerto Rico se do svého cíle vrátit  po silnici GC-500 vlastně od Mogánu. Časová úspora je až půl hodiny. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist