Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorazila bouřka - na Tenerife spadlo 136 litrů na metr čtvereční

19. 10. 2014

 dest-maspalomas.jpg

Atlantická bouře, přesně podle předpovědi národní meteoslužby AEMET (informovali jsme ZDE), dorazila na kanárské ostrovy.

Nejsilněji zasáhla fronta sever ostrova Tenerife, kde ve městě Santa Cruz spadlo na metr čtvereční až 136 litrů vody. Ulice byly zaplaveny vodou, nejezdí autobusy městské dopravy. Záplava vody si vyžádala již první oběť, Žena (56) upadla a zůstala uvězněna pod autem na ulici, v následku utrpěla zástavu srdce. 

Hasiči zasahovali i v údolí Barranco de Santos, kde musekli ysvobodit lidi, kteří zůstali uvězněni v jeskyni. 

Kromě 136,4 litrů na metr čtvereční v Santa Cruz de Tenerife, podle záznamů meteorologické agentury spadlo v Guimaras, Tenerife, 78,8 l , v San Sebastián na La Gomera naměřili 74.1 litrů srážek. Letiště Tenerife sever 57,8 litrů.

Vláda Kanárských ostrovů stále drží stav pohotovosti pro čtyři západní ostrovy, AEMET vyhlásil žluté varování (riziko) pro La Palma a Gran Canaria a oranžové (značné riziko) v Tenerife, La Gomera a El Hierro.

Podle informací poskytnutých AEMET zůstane počasí setrvalé ještě několik hodin, ale pozdě odpoledne se bude zlepšovat a stabilizovat.

Vláda zatím neuvažuje o uzavření škol.

Množství srážek na jihu Gran Canaria sledujte ZDE a ZDE

V Maspalomas během 20 minutového deště spadlo 15,2 milimetrů srážek. 

FOTO.  

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist