Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drogový zátah v Mogán

9. 4. 2013


fotografie0952_resize.jpg

Aktualizace středa 10:30 : informační embargo na včerejší akci stále pokračuje, na veřejnost "uteklo" jen VIDEO.  

Aktualizace úterý 17:00 : ještě po poledni bylo v přístavu Puerto de Mogán a okolí více než 10 dodávkových automobilů Cuerpo Nacional de Policía a řada aut tajných složek policie. Vyjma hlavního podezřelého S.F.S. zvaného Santí byl zadržen minimálně další z jeho zaměstnanců v restauraci La Cofradía a jeden obchodní partner. Všichni byli odvezeni k soudu, který bude rozhodovat o vzetí do vazby. Podle nepotvrzených informací zajistila policie na několika místech větší množství kokainu. Na celou operaci je stále uvaleno informační embargo. 

Jak jsme již nformovali (ZDE), od časných ranních hodin zasahovala v přístavu Mogán policie a speciální policejní protidrogová jednotka UDYCO. 

UDYCO zadržela v noci majitele restaurace rybářského sdružení v přístavu. 

Operace Policía Nacional proti překupníkům drog v Mogánu se skončila, alespoň podle prozatimních informací, zatčením známého hoteliéra ve městě, vlastníka restaurace rybářského sdružení přístavu Mogán.

Akci začala speciální jednotka UDYCO kolem páté hodiny ranní, svědci kteří akci popisovali řekli, že byli probuzeni příletem helikoptéry na molo v přístavu. 

Současně v této době zásahová jednotka zadržela hlavní cíl této operace, provozovatele restaurace La Cofradía a občana města Mogán, známého jako Santi. Podezřelý byl zadržen ve svém bydlišti ve městě Mogán, několik kilometrů od přístavu a pláže ve vnitrozemí. 

Policie tak během dopoledne zasahovala i na dalších místech v přístavu Mogán, nejen v restauraci La Cofradía, kterou Santi provozuje již deset let, tak i v průmyslové části přístavu. 

Policie je zatím na poskytování dalších údajů velice skoupá, akce podle dostupných zdrojů stále probíhá a policie šetří v dalších objektech poblíž přístavu a ve městě. 

Neoficiální zdroje uvádějí, že zadržený se stal v posledních letech vlastníkem celé řady nemovitostí v oblasti Mogán, zakoupil si luxusní auto a také že jeho restaraci navštěvovali v posledních dnech civilní agenti policie. 

O dalších podrobnostech budeme nformovat. 

 

fotografie0951_resize.jpg

fotografie0953_resize.jpg

fotografie0954_resize.jpg

fotografie0955_resize.jpg

 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist