Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duny v Maspalomas dostanou nový informační systém

11. 3. 2013

 fotografie0614_resize.jpg

Chtělo by se říci "konečně", že se k vládě Gran Canaria dostala informace o velmi špatném stavu stávajícího informačního systému v dunách Maspalomas a lokalitě La Charca.

Vláda rozhodla o instalaci nových 63 tabulí, které budou návštěvníky informovat o přírodní rezervaci Maspalomas Dunas, vše by se mělo uskutečnit ještě v tomto roce.

"Je to o odstranění stávajícího značení a tabulí, z nichž mnohé jsou ve velmi špatném stavu a to buď vlivem venkovního prostředí nebo v důsledku vanadalismu", řekl ministr životního prostředí  María del Mar Arévalo.

Celkově se plánuje instalovat 63 nových tabulí včetně těch, které nabízejí návštěvníkům informace o ekosystému dun a o rybníku La Charca, o rostlinných a živočišných druzích, které zde žijí. Součástí tabulí bude i systém kódu QR, který umožňuje návštěvníkům získávat informace svými mobilními telefony přes GSM a satelitní síť. 

MInistr uvedl, že je zájmem vlády zachovat duny a jejich okolí jako jedinečného prostředí a ekosystému, kde v přírodní rezervaci žije mnoho unikátních druhů zvířat a vzácných rostlin.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist