Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fiesta del Pino 2015 již má plakát a termín, celonárodní pouť se uskuteční v pondělí 7.září

23. 3. 2015

virgen-del-pino-2015-plakat.jpg

Výtvarník Misael del Rosario Macías, rodák z Teroru, je autorem plakátu oslav patronky všech věřících canarios, Fiesta del Pino 2015. Plakát s názvem "el amor de una madre a sus hijos" (láska matky ke svým dětem) vyjadřuje podle autora v tomto konkrétním případě lásku matky k dětem, kterými jsou canarios, neboli kanářané.

Starosta města Teror, kde stojí katedrála s madonou, Juan de Dios Ramos, a kulturní koordinátor ostrovní vlády, Larry Álvarez, plakát představili dnes, 23.3.2015 a tím vlastně slavnostně zahájili přípravu oslav madony. Na slavnostním aktu byli dále přítomni ministryně kultury ostrovní vlády, Sabina Estévez a autor plakátu, Misael del Rosario.

V průběhu představení plakátu bylo dále oficiálně sděleno, že pouť věřících do města Teror, v rámci které poutníci přicházejí poklonit se Panně Marii (Virgen del Pino) a přinášejí a přivážejí jí dary z celého ostrova, se bude konat v pondělí 7.září 2015. 

Současně bylo vylosováno pořadí alegorických vozů jednotlivých jedenadvaceti grankanárských statutárních měst. Romería Ofrenda del Pino bude zahájena vozem města Teror a vozem vlády Gran Canaria, které nebyly losovány, následovány vozy dalších měst

1. TEROR
2. CABILDO DE GRAN CANARIA
3. LA ALDEA
4. MOGÁN
5. LAS PALMAS DE G.C.
6. SANTA LUCÍA
7. VALLESECO
8. SANTA MARÍA DE GUÍA
9. VALSEQUILLO
10. GÁLDAR
11. SANTA BRÍGIDA
12. FIRGAS
13. SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA
14. AGÜIMES
15. LA VEGA DE SAN MATEO
16. TEJEDA
17. TELDE
18. ARTENARA
19. INGENIO
20. MOYA 
21. ARUCAS
22. AGAETE 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist