Jdi na obsah Jdi na menu
 


Florette rozšíří svůj závod v Ingenio na Gran Canaria

14. 4. 2017

 salaty-florette.jpg

Španělská společnost Florette Ibérica, produkující především zeleninové saláty, oznámila plán na rozšíření své výrobny na ostrově Gran Canaria. 

Florette plánuje rozšířit svou centrálu v Ingenio jednou z největších investic na Kanárských ostrovech. Částka 2,5 milionů euro by měla zvýšit produkci závodu až o 80%. Závod bude energeticky zásobován pouze z obnovitelných zdrojů, zvedne výrobu salátových sáčků až na 12 milionů kusů ročně a současně vytvoří 70 nových pracovních míst. 

Od roku 2011, kdy se společnost rozhodla otevřít svůj první závod na Kanárských ostrovech, v oblasti Las Majoreras, se hodně změnilo. Suroviny pro saláty značky Florette se pěstují na celkem 800.000 čtverečních metrů a farmy jsou strategicky rozmístěny v různých obcích ostrovů Tenerife a Gran Canaria. Centrální výrobna je pak ve městě Ingenio (Gran Canaria).

Vše je organizováno takovým způsobem, že neuplyne ani 24 hodin od sklizně a saláty jsou již v supermarketech, hotelech a nebo přímo na stolech zákazníků. Navíc výroba funguje bez omezení celý rok a to díky ideálnímu klimatu Kanárských ostrovů.

Právě s ohledem na klima a zajištění celoroční výroby a vysoké kvality, se farmy na Gran Canaria nacházejí ve městech Santa María de Guía, San Lorenzo, Santa Brigida, Firgas, Vecindario, Agüimes a Santa Cristina. Díky kvalitě farem spolu s jejich blízkostí k výrobnímu závodu je tak zajištěna nejvyšší kvalita salátů a jejich čerstvost.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist