Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gastronomický sardinkový festival v San Cristobal

19. 4. 2015

sardinka-san-cristobal.jpg

Ten (jako například já, když jsem včera fotil ropné plošiny na volném moři před přístavem v Las Palmas ZDE), kdo chtěl včera nebo třeba i dnes zaparkovat ve staré přímořské čtvrti hlavního města Las Palmas, v San Cristobal, měl a přesněji určitě má, dozajista smůlu. Auta stála a stojí na všech možných volných místech, v uličkách této staré čtvrtě a kdyby to bylo možné, parkovalo by se snad i v "moři". 

Proč? Odpověď je jednoduchá, tento víkend se v San Cristobal koná 4.ročník Gastronomického festivalu (plakát), jehož hlavním tématem je "sardinka". Všude jsou stánky s pivem a "dobrotami", všechny bary a restaurace mají otevřeno a přesto to zájmu návštěvníků nestačí. 

Vše vrcholí dnes od 12 do 16 hodin a kdo má zájem, měl by si pospíšit. Kuchaři mají připravené degustace například sardinek se zelenou kanárskou omáčkou (mojo verde), filé ze sardinek, sardinky marinované s pomerančovou zálivkou, nakládané jarní sardinkové závitky, smažené sardinky se solenými brambory a mojo rojo (červená kanárská omáčka), grilované sardinky a další a další rybky podle vyhlášených kanárských receptur.

P.S. Parkovat se dá ještě ve směru od jihu před sjezdem do San Cristobal pod viaduktem :-) 

FOTO

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist