Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria bojuje v Moskvě o Rusko

20. 3. 2013

 

moskva.jpg

 

To, že počty turistů z rusky mluvících zemí za poslední dva roky výrazně stouply, pozná každý, kdo je jen pár dní na Gran Canaria. 

Nyní navíc úřad pro turistiku zveřejnil, že se Gran Canaria, jako samostatný ostrov, zúčastní obřího cestovního veletrhu v Moskvě - MITT.

José Miguel Bravo de Laguna, prezident vlády Gran Canaria očekává, že díky prezentaci ostrova na veletrhu stoupne počet turistů z Ruska. 

Letos se účastní na veletrhu přes 3000 vystavovatelů ze 185 zemí. 

Rusko se řadí mezi TOP 10 zemí co do počtu turistů a Gran Canaria by ráda získala z tohoto "koláče" svůj díl.

Hlavní cílová skupina v Rusku je věková kategorie 25 až 45 let, která nejvíce vyhledává 4 hvězdičkové hotely, přesně 48,7% ze všech turistů, kteří Rusko opustí. 15,6% Rusů preferuje výlučně hotely s 5 hvězdičkami. 

V průměru Rusové vydávají za dovolenou 2.200 euro na osobu, což přináší čistý zisk kolem 1.200 euro. Tyto hodnoty výrazně převyšují turisty z ostatních zemí. Navíc Rusové zůstávají v průměru na Gran Canaria 12 dní, zatímco například Němci a další cestující ze střední a západní Evropy jenom 9 dní. 

Rusové jsou celosvětově velmi žádanou cílovou turistickou skupinou, je však nutné se připravit na to, že mají odlišnou mentalitu, což může zejména na kanárských ostrovech vést ke konfliktům. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist