Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zbytky vrtulníku SAR jsou již na námořní základně

7. 11. 2015

superpuma-na-zakladne.jpg

Norská speciální loď "Olympic Zeus" přivezla dnes nad ránem do vojenského přístavu v Las Palmas zbytky vrtulníku SAR. O nehodě vrtulníku jsme informovali ZDE.

Fragmenty vrtulníku Super Puma, který se zřítil do moře 22. října asi 74 kilometrů západně od pobřeží Sahary a ve kterém přišli o život tři španělští vojáci z jednotky Servicio de Búsqueda y Rescate (SAR) z 802. perutě letectva, dorazily dnes v časných ranních hodinách na palubě norské lodi "Olympic Zeus" do námořní základy v Las Palmas. 

Jak oznámilo ministerstvo obrany, místo nehody helikoptéry bylo včera zcela vyklizeno a podařilo se tak zajistit všechny fragmenty ztroskotaného stroje. Všechny námořní síly, které byly těsně po havárii mobilozovány a účastnily se pátrání po vojácách a následně i vyzvednutí ostatků a trosek stroje, již opustily místo havárie a vrací se na základnu Gran Canaria.

Ministerstvo obrany oznámilo, že nebude poskytovat k nehodě žádné informace. Nyní nastává nová fáze, vyšetřování příčin nehody. Cílem je objasnit co se ten den stalo, kde vrtulník havaroval. Superpuma se vracela ze cvičení v Senegalu a k neštěstí dlošlo v místě, kde není rozhlasové a ani radarové pokrytí.

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist