Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria je kosmopolitní a tolerantní turistická destinace

17. 2. 2015

gay-pride-maspalomas-2013-4.jpg

Homosexuálové jsou významnou částí turistů, kteří rok co rok přijíždějí na ostrov Gran Canaria. Ostrov věčného jara patří již několik desítek let mezi preferované dovolenkové cíle gayů a lesbiček. Zejména v zimě je Gran Canaria jasnou jedničkou při jejich rozhodování, kam vyrazit na dovolenou.

Nezanedbatelná je pro ostrov a zdejší podnikatele i ekonomická stránka věci. Jen v loňském roce navštívilo Gran Canaria více než 500 tisíc gayů a lesbiček, kteří utratili přes 600 milionů euro. Tato čísla, zveřejněná Institutem turistického ruchu Gran Canaria potvrzují, že LGTB turisté tvoří 15% turistického obratu na ostrově. 

Podle údajů turistického institutu LGTB komunita tvoří v turistickém segmentu přes 15% obratu, jinými slovy, každý šestý turista, přijíždějící na ostrov, je z této komunity a každé šesté euro, utracené na ostrově, utratí gayové nebo lesbičky.

Homosexuálové přijíždějí na Gran Canaria, na jih do Maspalomas, zejména v zimě, kdy je zde nejvyšší sezóna. V létě jsou pak jejich cíle spíše ve Středomoří, na ostrově Ibiza nebo Mykonos (Řecko).

Gran Canaria LGBT turisty vítá, známý je jejich květnový karneval zakončený již tradičně velkým průvodem (Maspalomas Gaypride, letos od 8.5. do 17.5.), ostrov se jako dovolenkový cíl gayů a lesbiček prezentuje i na řadě veletrhů cestovního ruchu, jako například ITB v Berlíně. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist