Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria opět dostupnější

21. 11. 2013

 

 

ryan--644x476.jpg

Nízkonákladová společnost Ryanair dnes na tiskové konferenci v Praze oznámila podrobnosti k obnovení letů na Letiště Václava Havla v Praze. Vedle již ohlášených letů z Dublinu, irský dopravce oznámil také zahájení provozu z londýnského letiště Stansted. Nová linka bude otevřena 30. března 2014 a bude provozována denně letouny Boeing 737-800. Odlety z Londýna-Stansted budou vždy v 18:45 s příletem na ruzyňské letiště ve 21:35. Z Prahy bude letoun Ryanairu startovat ve 22:00 a na letišti Stansted přistane ve 22:50. Ceny jednosměrných letenek do Londýna začínají na 769 Kč.

Londýn je důležitý i pro ty cestující, kteří mají zájem letět na Gran Canaria. Ryanair létá z londýnských letišť Stansted a Luton do Las Palmas několikrát týdně a většinou i za velmi zajímavé ceny. Průměrná cena zpáteční letenky se pohybuje kolem 160 liber, což spolu s letenkou do Londýna a zpět dává cenu kolem 6 tisíc za osobu. Nevýhodou je samozřejmě přestup v Londýně a pak také fakt, že lety se "nepotkávají" a je nutné počítat s čekáním přes noc. 

Další low costovou společností, se kterou je možné se každý den dostat na Gran Canaria, je katalánský Vueling. S přestupem v Barceloně trvá cesta většinou 7-9 hodin a cena se pohybuje kolem pěti nebo šesti tisíc korun. 

Stálicí na nebi leteckého spojení Praha - Las Palmas však zůstává společnost Travel Service, která létá jednou týdně bez mezipřistání. Bohužel cena je skoro dvojnásobná. 


/airways.cz, různé/

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist