Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria si váží České republiky

8. 2. 2013

  

travel-service-letadlo.jpg

 

Gran Canaria ztratila turisty ze španělské pevniny  a snaží se je nahradit zahraničními návštěvníky. 

Důvodů, proč na Gran Canaria přijelo za uplynulý rok o 700 tisíc turistů z pevninského Španělska méně, je zřejmě více. Určitě mezi ně patří na prvním místě hospodářská krize, dalším faktorem je zvýšení letištních poplatků, které zdražilo ceny na celém španělském trhu. Zvýšení poplatků vedlo například společnost Ryanair k redukci letů mezi Gran Canaria a pevninou. Určitý díl na poklesu cestujících mezi pevninou a ostrovem měl i krach letecké společnosti Spanair, která ukončila provoz právě před rokem. 

Vláda Gran Canaria si hodně slibuje od zavedení nových linek z Francie, Itálie či Belgie. Váží si ale také zemí, které sice nepatří co do počtu obyvatel k evropským špičkám, ale mají s ostrovem pravdelné spojení. Jednou z takových zemí je Česká republika

Spojení ČR s Gran Canaria zajišťuje již přes 15 let společnost Travel Service, která vypravuje týdně dva lety. Ministr pro turistiku Melchor Camón vyzdvih význam České republiky pro Gran Canria v den svého odletu na 22. středoevropský veletrh Holidayworld, který se koná od včerejšího dne až do neděle na Výstavišti v Praze. 

Před odletem do Prahy řekl novinářům, že si váží České republiky jako země se stále rostoucí ekonomikou. Na veletrhu chce vláda Gran Canaria představit ostrov nejen jako zemi sluce a pláží, ale také jako například gastronomickou destinaci. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist