Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlavní město se snaží vyjít vstříc návštěvníkům

19. 12. 2012

 

pb214358_resize.jpg

Obchodníkům v centru hlavního města svítá naděje, že budou moci mít otevřeno ve svátcích a o nedělích. Za tímto účelem se mají vybrané ulice a části centra města v evidenci ministerstva hospodářství vyznačit jako zóny s velkým „turistickým významem“.

V tomto smyslu předala radnice z Las Palmas ministerstvu v Madridu žádost a nyní čeká na její schválení. První zónou, kde by se měla uvolnit otevírací doba obchodů, je Puerto Canteras a Triana, ve druhém návrhu je žádáno o povolení pro oblasti El Muelle, Mesa y López, Las Arenas, Siete Palmas, La Ballena a El Mirador.

Radní v Las Palmas očekávají od liberalizace otevírací doby velkou možnost nejen pro obchodníky, ale i pro samotné město. Velký potenciál vidí v turistech, připlouvajících do přístavu ve výletních zaoceánských lodích, v pracovnících ropných plošin, často kotvících v přístavu, v účastnících různých kongresů a podobně.

Vláda v Madridu již dříve určila pravidla pro udělení výjimky v zákazu prodeje o nedělích a svátcích. Město musí mít buď více než 200 tisíc obyvatel, nebo více než 1 milion přenocování ročně nebo více než 400.000 turistů z výletních lodí.

Las Palmas navštívilo za uplynulých 12 měsíců více než 450 tisíc cestujících z výletních lodí, kotvících v novém molu Santa Catalina. Navíc v sezóně 2013/2014 se očekává další navýšení o 50%.

Zdá se tedy, že rozšíření otevírací doby na neděle a svátky v centru Las Palmas nestojí nic v cestě.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist