Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hoteliéři řešili s prezidentem Rivero problém ilegálního ubytování

24. 10. 2012

 apartman-cura.jpg

Včera se uskutečnilo setkání  Paulina Rivero, prezidenta Kanárských ostrovů, se zástupci společností a úřadů zodpovědných za turistiku.

Obě strany projednávaly především další postup proti zařízením, poskytujících ilegálně služby turistům. 

V roce 2011 bylo zaznamenáno a řešeno 2.600 přestupků, letos zatím 1.500. 

Jorge Marichal, prezident asociace hoteliérů, zdůraznil nezbytnost boje proti ilegálním podnikatelům ve sféře poskytovvání především ubytovacích služeb pro turisty. Navrhl řadu opatření, kterými by byly ochráněny zájmy legálně podnikajích.

Mimo to se projednávalo i znění nového zákona, který by měl v budoucnosti garantovat modernizaci a včasné renovace ubytovacích kapacit, určených pro turisty. 

Pro úplnost dodáváme, že se jedná o zákon, podle kterého by se mělo pro poskytování ubytovacích služeb turistům dosáhnout souhlasu 75% majitelů těchto zařízení. Smyslem zákona je především eliminace situací, kdy na Gran Canaria je velké množství komplexů, kde je nyní až polovina apartmánů či bungalovů využívána pro neturistické účely. Pro turistické pronajímání stačí v současnosti souhlas 50% majitelů a tak stávající zákon vede k tomu, že původní majitelé těchto turistických komplexů polovinu ubytovací kapacity prodají pro soukromé individuální využití. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist