Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hotelový sektor bojuje o nové trhy

8. 3. 2013

 p9144175_resize.jpg

Podnikatelé v cestovním ruchu a vláda Gran Canaria se snaží vyrovnat se ztrátou německých turistů.

Podle údajů z posledních týdnů je zřejmé, že německé cestovní kanceláře a letecké společnosti vypraví na Gran Canaria letos o 10% klientů méně. K této ztrátě je nutné připočítat i pokračující silný pokles zákazníků z pevninského Španělska, který se jenom pro rok 2013 odhaduje až na 20%. 

Začátek roku byl dobrý, konstatují všichni zúčastnění, ale to zejména díky nárůstu severských turistů. A tento trend by měl pokračovat až do velikonoc. Tento optimismus by se měl projevit i v zachování a případné tvorbě pracovních míst v sektoru.

Další možností, jak se vyrovnat se ztrátou německého a španělského trhu, je orientace na nový trhy, jako je Rusko. Včera v tomto směru oficiální představitelé Gran Canaria zahájili na mezinárodním veletrhu ITB v Berlíně příslušná jednání.

"Máme 42 setkání za tři dny," řekl generální ředitel společnosti Grupo Dunas, Angel Luis Felipe Tadeo. Smyslem aktivit je uzavřít nové smlouvy na nadcházející zimní sezónu a zvýšit, kde je to jen možné, hodnoty pro toto léto. Příslušné dohody budou podepsány v nejbližších týdnech v Berlíně nebo na ostrově Gran Canaria.

"V létě to vypadá dobře, a také v následující zimní sezóně, i když je pokles o 10% ze strany Německa" řekl Santiago de Armas, prezident IFA Hotely (Group Lopesan). 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist