Jdi na obsah Jdi na menu
 


Internetové nakupování je mezi Canarios oblíbené, ale ....

16. 11. 2013

 

online-shopping-keyboard-001.jpg

Canarios objevují internet, počet lidí s přístupem k internetu se každoročně zvyšuje a tak je logické, že objevují i internetové obchody. Podle aktuálních statistik si již 56% Canarios vyzkoušelo přes internet nějaký nákup. Jedním z důvodů je i krize a tedy snaha nakoupit o něco levněji. 

V průměru za jeden nákup Canarios po internetu utratí 30-60 euro, ale celá věc má jeden, a to poměrně velký, háček. A tím je doprava. Ta je tak drahá, že brání nejen v nakupování, ale i v rozvoji této branže na ostrovech. Doprava, tedy zasílání objednaného zboží z Eropy je tak drahé, že činí každý nákup nevýhodným. A tak i velké internetové obchody, pokud vůbec mají v nabídce zasílání na kanárské ostrovy, si účtují kllidně mezi 20 a 40 eury.

Mnohým Canarios proto nezbývá nic niného, než se domlouvat se známými a příbuznými na pevnině, zboží si nechat posílat k nim a následně pak zásilku někdo přiveze při cestě na ostrovy. Ne všichni však mají na pevnině známé či příbzné a pokud ano, nejezdí na ostrovy co týden. 

Dopravní náklady způsobují, že jen 7 ze 100 (!) kanárských podniků má v nabídce zásilkovou službu a to nejen směrem kontinentální Evropa, ale i v rámci ostrovů. Obchod mezi pevninou a ostrovy navíc komplikuje i celní zatížení.

Příliš světlé zítřky tedy online-shopping na Kanárech nečekají. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist