Jdi na obsah Jdi na menu
 


Irové utrácejí na kanárech nejvíce, hned po Švýcarech

7. 7. 2013

 p2075571_resize.jpg

Turisté z Irska patřili v roce 2012 na Kanárských mezi největší marnotratníky.

Během své návštěvy na ostrovech utratil každý Ir v průměru 54,19 eur za den, což je 16,98 eur nad průměrnou útratou (37,21 eur) všech návštěvníků, kteří si tuto destinaci vyberou jako místo odpočinku. 

Částka vynaložená jedním irským turistou silně kontrastuje s tím, kolik utratí turista z Německa, z jednoho z nejsilnějších trhů v cestování, a to nejen na kanárech. Každý německý návštěvník nechá na ostrovech 27,73 eur za den, alespoň to tvrdí Kanárský statistický úřad (Istac).

Výrazně vyšší výdaje irské cílové skupiny  se dají vysvětlit poměrně snadno. Zatímco německá klientela se rychle přeorientovala na pětihvězdičkové all inclusive hotely, Irové jsou konzervativní a jezdí do apartmánů. Mají také rádi větší svobodu a více chodí na výlety, do restaurací, užívají si v nočních podnicíh a nakupují v supermarketech. 

Pro koho jsou dovolené na kanárech s přehledem nejdražší, tak to jsou Švýcaři. Každý z nich v loňském roce zaplatil za jeden den na kanárech 151,54 eur. Švýcarů ale jezdí na kanáry velice málo, loni to bylo jen 228 296 turistů. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist