Jdi na obsah Jdi na menu
 


Islas airway mají problémy

13. 10. 2012

 binter-a-islas-aurways.jpg

Státní zastupitelství v Santa Cruz de Tenerife oznámilo, že zahájilo vyšetřování letecké společnosti „Islas Airways“.

Tato společnost v posledních dnech významně omezila lety údajně v důsledku dluhu kanárské vlády vůči ní, způsobenému nevyplácenými dotacemi. Informovali jsme ZDE.

Základem šetření je oznámení generálního ředitele pro civilní leteckou dopravu, že společnost zneužívá subvence pro poskytování slev pro residenty.

Z údajů státního zastupitelství plyne, že společnost měla údajně zneužít částku mezi 3,6 a 4,5 miliony euro. Je nutné i dodat, že celková částka dotací, za kontrolované období, činila 9,1 milionů euro. 

Nyní bude prověřováno, zda postupem vedení společnosti byl spáchán trestný čin nebo celá záležitost bude řešena ministerstvem dopravy.

Pokud se zneužitá částka dotací potvrdí, bude ji muset „Islas Airways“ vrátit, což povede k dalšímu zhoršení finanční situace společnosti. K jejímu pádu pak povede i povinné nařízení kanárské vlády, která bude muset pozastavit proplácení dotací této společnosti na dobu 5 let.

Pro leteckou společnost, která je zmítána finančními problémy, by se jednalo o poslední ránu. Dopravu mezi ostrovy by tak opět po 8 letech monopolně převzala společnost BINTER.

 

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist