Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednají o nových afrických cílech zaoceánských parníků

17. 2. 2015

parniky-las-palmas.jpg

Luis Ibarra, prezident Správy přístavu v Las Palmas, je v současnosti na pracovní cestě v Maroku, kde jedná  s ředitelem správy přístavů této země, Nadia Laraki, o možné spolupráci v oblasti rybolovu a výletních zaoceánských parníků. 

Myšlenka je taková, že parníky by měly základní přístav v Las Palmas a výletní cesta by vedla po africkém pobřeží, tak jako je to například ve Středozemním moři. Cílem je nalezení takových zastávek pro parníky, atraktivních míst, které by oslovily další skupinu cestujících. Zejména pak v jiném období než dosud, protože nyní výletní lodě kotví a připlouvají do Las Palmas jen v zimní sezóně.

V Las Palmas aktuálně kotví a má svou základnu nebo sem na cestách připlouvá více než deset zaoceánských parníků, které konají například okružní plavby po kanárských ostrovech mebo zajíždějí až na Madeiru. Las Palmas cítí výhody, plynoucí ze zvýšeného turistického ruchu a hledá cestu, jak přilákat klientelu i v letním období. A jako řešení se nabízí poznávací plavby po africkém pobřeží se startem v Las Palmas. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist