Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsme Španělsko a Evropa, nesrovnávejte nás s Egyptem

3. 12. 2014

fotografie4090_resize.jpg

Ministerstvo cestovního ruchu při vládě (cabildo) ostrova Gran Canaria odmítlo příležitost pro snížení ceny hotelů na ostrově, které požadují cestovní kanceláře a touroperátoři v souvislosti s otevřením egyptského trhu.

Ministr (radní) pro cestovní ruch, Melchor Camón, řekl ve středu, že je logické, že kanceláře chtějí nejnižší možnou cenu a také uznal, že "Egypt má nižší cenu". Dodal však, že se jedná o trh, který začíná nyní téměř od nuly. Naopak "Canarias poskytují služby, které Egyptu chybí".

"Komunikace, zdraví, hygiena a bezpečnost, to vše stojí peníze, navíc zaměstnanecká práva pracovníků v hotelech na kanárských ostrovech nejsou stejná jako ty v Egyptě", uvedl Camón. "To jsou všechno faktory, které musí ocenit zákazník, cestovní kancelář i touroperátor.

Podle jeho názoru, "ceny by měly být na kanárských ostrovech zachovávány na stávající úrovni, protože to je prostě tak spravedlivé".

Nicméně Camón uznal, že ceny ubytování v posledních letech poněkud vzrostly, ale připomněl, že byly ceny dlouhou dobu poznamenány předchozí krizí, stávkami pracovníků letového provozu a také sopečných erupcí na Islandu, které znamenaly obrovský propad. 

"Teď, když se sektor zotavil, tak je logické, že ceny budou nadále stoupat jen v závislosti na poptávce. Nejsou to jen kanárské ostrovy, ale i celý obchodní svět, a také například letecké společnosti, které chtějí více vydělávat. Letecké společnosti, čím mají plnější letadlo, tím více vydělávají. Tak to bude i s hotely, rozumnou formou", dodal.

Melchor Camón chápe, že touroperátoři a agentury chtějí nyní více zapracovat a být cenově konkurenceschopní, ale zopakoval, že "Gran Canaria není Řecko ani Egypt. Naštěstí jsme Španělsko a Evropa, kde jsou určitá pracovní práva, určitá kvalita, určité hotelové služby a také zákazníci, kteří to zaplatí". 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist