Jdi na obsah Jdi na menu
 


K moři na Playa del Inglés po nové pěší zóně

25. 6. 2014

 fotografie2465_resize.jpg

Nejen návštěvníci Gran Canaria, kteří bydlí v centrální oblasti Playa del Inglés, rádi a často využívají k cestě na pláž k moři "klikatou" cestu od shopping centra Yumbo, s názvem Avenida  Alféreces Provisionales (mapa). 

fotografie2466_resize.jpg

Nyní k velké spokojenosti spokojenosti všech návštěvníků se tato dříve velmi rušná ulice změnila k nepoznání, i když zatím jen zčásti. Automobilový provoz byl sveden pouze do dvou pruhů, povolená rychlost byla omezena na 30 km/hodinu, byly výrazně rozšířeny a upraveny chodníky. Celá ulice je prostě od hotelu Seaside Sandy Beach určena hlavně chodcům, kterých směrem k moři i od moře chodí denně tisíce.

fotografie2467_resize.jpg

Další změnou, kterou uvítali především návštěvníci pláže, kteří se rádi vyhřívají na slunci se sklenkou dobrého pití či nějaké sladkosti v kavárně Ciao Ciao, je přemístění stanoviště taxi. Na místo původního kruhového objezdu musí nyní taxikáři vzít zavděk částí nově upraveného parkoviště.

fotografie2468_resize.jpg

Podle stavebního povolení vydaného radnicí v Maspalomas stála první etapa necelých milion euro a dokončená měla být již v listopadu loňského roku. Nikoho však nepřekvapí, že stavební práce stále ještě probíhají, i když jen ve formě instalace obrubníků kruhového objezdu. 

fotografie2469_resize.jpg

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist