Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárské ostrovy přivítaly v dubnu 1,1 milionů zahraničních turistů

30. 5. 2016

turiste.jpg

Kanárské ostrovy jsou po problémech v destinacích, jako je Turecko, Egypt, Tunis či Řecko, velmi žádaným cílem evropských turistů. Stále počasí, nízká kriminalita a absence uprchlické krize, to vše spolu s faktorem, že na ostrovy je stále snadnější letecké spojení, stojí za doslova turistickým boomem posledních měsíců. 

Kanárské ostrovy v dubnu přivítaly 1,1 milionů zahraničních turistů a umístily se v celošpanělském měřítku na druhém místě po Katalánsku.

Na ostrovy omývané vlnami Atlantického ocánu přijelo 17,5% ze všech turistů, kteří v tomto měsíci navštívili Španělsko (na prvním místě je Katalánsko s 24,3%) a bylo to o 16,3% více, než v dubnu v předchozím roce.

Nejvíce turistů přiletělo na kanárské ostrovy z Velké Británie (38,3%) a Německa (20,35%).

Letět na dovolenou na kanárské ostrovy nikdy nebylo tak snadné. Cestovat můžete z Prahy s cestovní kanceláří Canaria travel nebo Fischer, využít můžete i nabídky německých nebo rakouských cestovek

Kdo si troufne cestovat sám, většinou ušetří. Letět se může z Prahy, ale levně také z příhraničních letišť. Ubytování se jednoduše zajišťuje přes web booking.com a na letenky je dobrý například český vyhledávač www.azair.cz nebo prodejce Student agency či Pellikán. A české služby naleznete i v daleké Africe na ostrově Gran Canaria - INFO

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist