Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárský parlament požaduje okamžitou regulaci přistěhovalectví

27. 6. 2013

 parlament-kanarsky.jpg

Plénum kanárského parlamentu schválilo tuto středu většinou hlasů (vyjma lidové strany) výzvu vládě, aby připravila neprodleně opatření pro regulaci imigrace, zaměstnávání a povolování trvalého pobytu cizinců ze zemí mimo EU.

Iniciativa byla navržená koalicí nacionalistů (CC-PNC-CCN) a podpořená socialisty (PSOE) a stranou Nueva Canarias. Poslanec CCN Ignacio González při předložení návrhu uvedl, že nikdo nemůže zpochybňovat, že "canario má ve své zemi právo získat práci před kterýmkoliv cizincem". 

Poslankyně za lidovou stranu Mayte Pulido namítala, že parlament ani vláda nemůže jít proti zásadám volného pohybu osob v rámci EU a že žádné opatření vlády nemůže být diskriminující proti žádné národnosti. Takové opatření v době a zemi, která se potýká s vážnými problémy, může být velmi nebezpečné. 

Parlamentní návrh vyzval k založení bilaterální komise (kanárská autonomie a španělský stát), která nalezne co nejdříve řešení vedoucí k regulaci imigrace a pracovních povolení pro občany ze zemí především mimo EU.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist