Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárský prezident navštívil Maspalomas a nakousl "kyselé jablko"

4. 2. 2014

 

rivero-na-jihu-v-riu.jpg

 Paulino Rivero za účasti Domingo Berriel (ministr pro místní rozvoj kanárské vlády), Carmen Riu (spolumajitelka řetězce RIU), Marco Aurelio Pérez (starosta San Bartolomé)a Félix Casado (ředitel RIU pro kanárské ostrovy) navštívil včera hotel Riu v Meloneras (VIDEO) a vyjádřil se k ožehavé otázce výstavby čtyřhvědičkových hotelů, která vyvolává spory mezi vládou Gran Canaria a podnikately na straně jedné a autonomní kanárskou vládou na straně druhé. Centrální vláda v Madridu pak dává ultimátum, že sporný turistický zákon, kterým se zakazuje výstavba nových čtyřhvězdičkových hotelů, předloží koncem února ke španělskému Ústavnímu soudu, pokud se strany sporu nedohodnou na kompromisu.  

Předseda kanárské vlády Rivero včera přítomné ujistil, že projekty obnovy jihu Gran Canaria jsou jedinou správnou cestou jak zlepšit turistický sektor na tomto ostrově. Rekonstrukce hotelů mají přinést až 8.200 nových lůžek ve čtyřhvězdičkových hotelech a kanárská vláda naléhá na radnici v San Bartolomé, aby urychlila vydání pozdržených stavebních povolení. 

Podle kanárského prezidenta je nutné, místo naléhání na změnu turistického zákona, rekonstruovat zastaralé ubytovací kapacity. Rivero chápe, že je nutné zajistit tolik turisty žádaná lůžka ve čtyřhvězdičkových hotelích, je ale názoru, že je nutné rekonstruovat a nikoliv spotřebovávat další pozemky.

Více k problematice čtyřhvězdičkových hotelů naše stále aktuální zamyšlení z loňského roku ZDE


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist