Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanáry čekají o víkendu déšť, bouřky a silný vítr

26. 9. 2014

 fotografie3604_resize.jpg

Meteorologové varují před deštěm a možnými bouřkami, meteoagentura AEMET hlásí, že o víkendu bude silný vítr a jeho nárazy by mohly překročit 70 km/h. 

Nebe nad kanárskými ostrovy ja od rána zatažené, fronta postupuje od západu a na ostrově Tenerife je aktuálně bouřka. Dále prší na západě kanárských ostrovů v La Palma

Teploty ale mají být skoro beze změny, na Tenerife se budou pohybovat do 29 stupňů a maximální teploty v Las Palmas de Gran Canaria by neměly překročit 28 stupňů.

Vítr má foukat severovýchodní, zpočátku mírný, ve vyšších nadmořských výškách má zesílit, zejména na západních ostrovech. Dosáhnout může až 70 km za hodinu. 

Na Gran Canaria se objevily dešťové přeháňky  už po ránu, pršelo v Maspalomas, ale i například v Mogánu. Teploty na jihu mají dosáhnout i 30 stupňů, má foukat severovýchodní vítr mezi 15 a 30 km/h; na severu ostrova místy 30-40 km/h. 

Stejné počasí má vydržet i v sobotu. 

Více o počasí se můžete dozvědět na našem webu ZDE, včetně předpovědí pro jednotlivá letoviska, nebo satelitních snímků či modelů vývoje počasí. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist