Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanáry na veletrhu v Moskvě bojují o ruské turisty

19. 3. 2015

rusky-veletrh-2015.jpg

V Moskvě včera začal nejvýznamnější a největší veletrh cestovního ruchu v Rusku. MITT 2015 je bezesporu významné fórum pro profesionály v cestovním ruchu z Ruska a východní Evropy a je to jedna z top pěti událostí cestovního ruchu na světě.  

Veletrhu se účastní 2045 společností (vystavovatelů) z 203 zemí světa. I přes pád rublu, ekonomické problémy v důsledku sankcí ze strany USA a EU, je ruský trh stále velkým lákadlem pro mnoho hoteliérů a destinací. 

Chybět na veletrhu nemůže ani kanárská autonomie. I přes velmi silný propad ruských návštěvníků za poslední měsíce, způsobený pádem cen ropy a propadem rublu, je ruský trh pro kanárské ostrovy velmi důležitý, alespoň je o tom přesvědčen kanárský prezident Paulino Rivero, který se veletrhu osobně účastní a který otevřel včera slavnostně stánek kanárských ostrovů.

V roce 2014 navštívilo kanárské ostrovy přesně 164.409 Rusů, což je o více než 50 více než v roce předchozím. Díky výše zmíněné izolaci Ruska a pádu místní měny však počet ruských turistů v prvních dvou měsících letošního roku spadl o více než 50%.

Ostrov Gran Canaria podle statistiků navštívili v lednu 2015 pouze 4 turisté z Ruska. Statistika však nepostihuje přelety mezi ostrovy, hodně Rusů navštěvuje Gran Canaria na jeden dva dny z Tenerife. 

Hoteliéry na ruských turistech, kterých jezdí ale většina na ostrov Tenerife, lákala především jejich ekonomická síla. Ruský turista v roce 2014 v průměru utratil za den 167,83 euro, zatímco průměr turistů z jiných lokalit byl "jen" 127,48 euro. I v celkové útratě Rusové jasně vedli, za svůj pobyt na kanárských ostrovech v průměru utratili loni 1.709 euro, zatímco turisté z ostatních zemí jen 1.070 euro. 

Veletrh potrvá do 21.3.2015. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist