Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanáry uzavřou rok 2014 s rekordním počtem turistů

4. 11. 2014

 p2075626_resize.jpg

Prezident Kanárských ostrovů, Paulino Rivero, zdůraznil v pondělí při zahájení cestovního veletrhu World Travel Market v Londýně, že "v posledních čtyřech letech získaly kanárské ostrovy přes tři miliony nových turistů". Tento nárůst umožnil uzavřít rok 2014 s rekordním počtem turistů, kteří navštíví ostrovy. Celkem přijede ze zahraničí včetně kontinentálního Španělska více než 13 milionů návštěvníků, tedy o milion více než v roce 2013.  

Při otevření pavilonu Kanárských ostrovů na World Travel Market (WTM), jednom z nejvýznamnějších veletrhů v oblasti cestovního ruchu na celém světě, Rivero upozornil na významný nárůst zaznamenaný především na trhu ve Velké Británii, a oznámil, že v letošním roce dosáhne počet cestujících z britských ostrovů rekordních 4 milionů, což je o 12,7% více než v roce předchozím.

"Bylo by však chybou usnout na vavřínech nebo oslabit naši připravenost. Musíme pokračovat v práci a zvyšovat naši konkurenceschopnost," uvedl Rivero. Je nutné pokračovat v posilování leteckých spojů, propagaci ostrovů a v modernizaci hotelových kapacit. Podle prezidenta nelze jen spoléhat na tradičně silné britské, německé a severské trhy, je ale nutné pokračovat v nadějném rozvoji dalších trhů, jako jsou Francie, Itálie a  Polsko.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist