Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karneval v Maspalomas přilákal 300 tisíc lidí, dnes končí pohřbem sardinky

11. 3. 2018

 karneval-2018.jpg

Karneval v Maspalomas 2018 se blíží ke svému konci. Včera se konal velkolepý karnevalový průvod, kterého se účastnilo 96 alegorických vozů - FOTO.

VIDEA ze všech akcí karnevalu. 

FOTO z průběhu celého karnevalu. 

Podle policejních údajů zaplnilo celé Maspalomas, ale především čtvrť Playa del Inglés, přibližně 300 tisíc lidí. Účastníci karnevalu vytvořili spolu s alegorickými vozy průvod, který měřil téměř sedm kilometrů.

Vše včera začalo v 17 hodin v oblasti El Veril, průvod vyrazil po ulicích Italia a Gran Canaria a dlouho do noci se ještě oslavovalo v některých částech Campo International a samozřejmě v OC Yumbo.

Vítězem mezi choreografiemi na alegorických vozech se stala „Defensora de la Ciudad de Maspalomas“, která si získala porotu zřejmě již jen svým názvem (obránce města Maspalomas). 

Dnes karneval končí a to podstatné se odehraje v části Anexo II na Playa del Inglés - mapa. Právě tam, na pláži, se bude od 19 hodin konat velká taneční párty. Pohřeb sardinky, který vždy oficiálně karneval zakončuje, začíná o půl hodiny později, v osm hodin večer bude přečtena její závěť a o další půlhodinu bude sardinka spálena. Podle organizátorů se má jednat o sedmi metrovou sardinku, tedy největší v dosavadní historii karnevalu. 

Definitivní tečku za Karnevalem Maspalomas Festum 2018 pak učiní večerní ohňostroj.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist