Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kasbah na Playa del Inglés se bude bourat

4. 2. 2014

p9214340_resize.jpg

Kasbah, ikona "shoppingu" osmdesátých a devadesátých let na Playa del Inglés, bude stržena a na jejím místě bude postavena nová dvoupatrova budova (mapa). 

Tato informace byla oznámena včera, při návštěvě prezidenta kanárské vlády Paulino Rivero na pěti stavbách, realizovaných v Plánu modernizace jihu Gran Canaria. 

Kasbah, postavený v roce 1975, prošel několika rekonstrukcemi, ale dnes již jen těžko odolává konkurenci nových obchodních center. Jeho vlastníci tak rozhodli, že bude stržen.

Kanárská vláda má zájem na turistickém rozvoji jihu Gran Canaria, alespoň prezident Rivero se tak včera vyjádřil. Vláda pověřila státní společnost Gesplan, aby pomohla radnici v San Bartolomé v procesu zkoumání a schvalování podnikatelských projektů, pro něž je nezbytné stavební povolení. Úředníci radnice situaci nezvládají a na některá stavební povolení se čeká i řadu let. Turistická část Maspalomas, především Playa del Inglés, tak vinou úředníků stárne. To by se nyní, podle slov Rivero, mělo rychle změnit.

Pár fotek pro pamětníky :-)

p9214349_resize.jpg

p9214351_resize.jpg

p9214352_resize.jpg

p9214350_resize.jpg

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist