Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo bude uklízet po psech?

7. 9. 2012

psi.jpg

Gran Canaria bojuje o turisty a mění svůj přístup k úklidu veřejných prostranství. Ty tam jsou zdá se léta, kdy ulice měst včetně turistických destinací byly plné nejprve měkkých a následně vysušených hromádek psího trusu. Páníčkům je totiž dlouhodobě zatěžko po svém miláčkovi uklidit. Nebo páníčky dost možná nikdo nenaučil slušnému chování.
 
Jednotlivé úřady na ostrově tak pochopily, že je nutné přijmout naléhavě opatření proti takovým nezodpovědným lidem. Řešením se podle nich zdá být zvýšená kontrola policie, ovšem nejen uniformovaných součástí. Zodpovědné orgány jsou názoru, že pouze civilně oblečení policisté mají šanci chytit pachatele při činu.
 
Myšlenka je to, zdá se, na první pohled dobrá, ale vzhledem k rostoucímu počtu krádeží vloupáním, zejména na severu ostrova, kdy trestnou činnost páchají skupiny mladých lidí, frustrovaných ze své sociální situace a vzhledem ke stále intenzivnějšímu obtěžování turistů nelegálními obchodníky na každém kroku, se zdá být řešení psích exkrementů s využitím policie spíše jako špatný vtip.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist