Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kostel Nejsvětější trojice v El Tablero

26. 12. 2012

 p9144053_resize.jpg

Na jihu ostrova Gran Canaria, v největším okrese ostrova - San Bartolomé de Tirajana, vzdálené 55 kilometrů od hlavního města Las Palmas, se nachází město El Tablero, s necelými 6 tisíci obyvateli.

p9144045_resize.jpg

 

Město, stejně jako celá oblast, bylo sídlem farmářů, pěstujících na plantážích v širokém okolí rajčata. Teprve s rozvojem turistického ruchu, začátkem sedmdesátých let minulého století, se začalo obyvatelstvo věnovat jiným činnostem. I když, v El Tablero rozvoj turistického ruchu nevyvolal tak drastické změny přírody i samotného města jako v Maspalomas a jeho okolí, které se stavbami výrazně měnícími tvář krajiny změnilo na zónu sloužící výhradně hotelovému průmyslu.  El Tablero nebylo uchráněno výstavbě nových domů či nákupních center, ale většinou jen na okraji. Centrum města bylo modernizováno, ale zachovalo si svou původní tvář.

p9144052_resize.jpg

 

Nemarkantnější výjimkou nezměněného charakteru města se stalo samotné centrum, tvořené náměstím s kostelem Nejsvětější Trojice.

p9144036_resize.jpg

 

Moderní kostel se stal dominantou města a již z dálky je vidět jeho silueta připomínající holubici. Samotný kostel a náměstí před ním se tak stává místem konání všech tradičních slavností, z nichž nejznámější je Feria de la Zafra. Měsíc květen je pak celý věnován fiestám na počest Nejsvětější Trojice.

Více fotografií je ve fotoalbu ZDE.

Mapa s polohou města a kostela je ZDE

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist