Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krátké zamyšlení : Úřední šiml vítězí nad vodním parkem

27. 2. 2015

vodni-park-maspalomas.jpg

Jak příznačné pro kanárské ostrovy a zejména pro Gran Canaria. Je velice smutné, toto konstatování, ale jen vlastními chybami, nedostatky a doslova hloupostí se ostrov Gran Canaria připravuje (snad dočasně) o velkou turistickou atrakci.

Výstavba největšího vodního parku v Evropě, který měl (á) vyrůst na Playa del Inglés, se zatím totiž odkládá a investor a majitel Loro Parque a Siam parku z Tenerife v jedné osobě, německý podnikatel Kiessling, může odjet "na dovolenou". A jak se situace zatím vyvíjí a podle toho, jaké termíny dosud platily, může si Kiessling zaplatit klidně dovolenou na celý rok. Vše pro stavbu je sice připravené, peníze, projekty, povolení, ale realizace smělého "dětského" vodního parku se nyní zadrhla na stanovisku ostrovní vlády ke stanici železniční tratě, která je naplánována z Las Palmas do Maspalomas.

Všichni na Gran Canaria vědí, že stanice nikdy stát nebude, tak jako celá železnice, protože se nikdy nesežene potřebných x desítek miliard euro, přesto se však projekt vodního parku, který by byl obrovským lákadlem pro turisty a motorem ekonomiky ostrova, brzdí.

V neděli se bude na pláži Playa del Inglés pohřbívat v rámci karnevalu Maspalomas 2015 "sardinka", lepší by snad ale bylo, kdyby se pohřbil úřední šiml. Nebo lidská hloupost? To by ještě byla ta lepší varianta, tou nejhorší se jeví korupce, o které si tady štěbetají i kanárští papoušci na stromech. Kiessling, jako rodilý Němec, má totiž k úplatkům zásadní a velký odpor. Prostě ne nadarmo je oblast, kde má park vyrůst, vyznačena na vodní fotce bílou barvou, která evokuje oblak. Přesně v takovém oblaku totiž výstavba parku je. 

P.S. o problematice jsme již psali ZDE

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist