Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Palmas hostí festival světových piv

23. 10. 2013

 

bierfest.jpg

Město Las Palmas de Gran Canaria hostí tento víkend od pátku 25. do neděle 27.října 2.ročník Festival de Cervezas del Mundo, neboli bierfest.

Jak se uvádí v tiskové zprávě radnice, vše se odehraje v Edificio Miller v parku Santa Catalina. Cílem je probudit oblast Puerto Canteras jako kulturní a gastronomické centrum a velkou turistickou bránu do města.

Slavnosti umožní ochutnat světová piva a jídla nejen občanům hlavního města, ale i návštěvníkům, kteří připlují tento víkend do Las Palmas na zaoceánských parnících jako Aidastella, Azura, Star Flyer, Sea Dream a Celebrity Eclipse. 

Radnice akci podporuje i v turistických centrech San Bartolomé a Mogan, turisté pro vstup mohou využít LPA Card.

Pivní festival otevře své brány 25. října v 18,00 a ten den bude otevřeno do 1,30 hodin, v sobotu 26. října od 12,00 do 1,30 hod. a v neděli 27.října bude otevřeno od 12,00 do 19,00 hodin. 

Čepovat se bude kanárský Tropical, dánský Carlsberg, italský Peroni, irský Guinness a český Pilsner Urquell. Kuchaři pak představí širokou škálu jídel z celého světa včetně výběru pokrmů z Kanárských ostrovů, z Venezuely, Maroka, Kuby, Libanonu, Itálie a Německa. Představí se i řada místních restaurací, jako 'Casa Fataga', 'Oh Qué Bueno', 'Gelizia', 'Sakura, La Esquinita Latina, 'Mesón el Conejo', 'La Macarena taller de cocina' a 'Las tartas de María'. 

Pro zábavu bude hrát i několik kanárských skupin, například 'Los Salvapantallas', '5 Grados', 'By the Face', 'Los Parranderos de Global'. K dispozici budou také další stánky s občerstvením a pódium s živou hudbou. Veřejnost může ochutnat tradiční preclíky , "koblihy " ve tvaru srdce a další speciality v německé Beer Garten, vše s cílem co nejvíce navodit atmosféru mezinárodně uznávaného německého Oktoberfestu. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist