Jdi na obsah Jdi na menu
 


Las Palmas otevře devátý psí park

17. 2. 2015

psi-park.jpg

V Guanarteme vyroste v parku Parque Marítimo Litoral část vyhrazená pro psí miláčky. Na ploše jednoho kilometru čtverečního tak vyroste již devátý psí park v hlavním městě.

Jak oznámila včera radnice v hlavním městě, již od ledna je ve výstavbě nedaleko plaza de la Música devátý psí park v Las Palmas. Radnice tak reaguje na zvýšené požadavky majitelů psů i na skutečnost, že psí parky eliminují výskyt psích exkrementů na ulicích. 

Park by měl být dokončený v březnu a bude oplocený. Plot o výšce 150 cm by měl zabránit psům v útěku. Park bude obsahovat i fontánu, krytou plochu a také lavičky. Psi budou mít k dispozici i koutek s hračkami.

V Las Palmas, kde na ploše pouhých 100 km2 žije přes 382 tisíc lidí, je evidováno více než 75 tisíc psů. Radnice tak výstavbou psích parků sleduje i zvýšení bezpečnosti obyvatel a vylepšení vztahů mezi majiteli psů a ostatním obyvatelstvem. 

Další psí parky jsou v těchto lokalitách hlavního města : Jardines Alonso Quesada, en Escaleritas (2.021 m2); parque de Las Rehoyas ( 2.854 m²); parque Romano 1.600 m²; parque Juan Pablo II, v Siete Palmas, 4.304 m²; plaza de Canarias nedaleko Santa Catalina, 923 m²; parque Manolo Millares, 994 m²; parque Juan del Río Ayala v Guanarteme, 650 m², a parque CEIP Timplista José Antonio Ramos ve čtvrti Schamann, který má rozlohu 1.235 m².

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist