Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní teploty lákají k moři

30. 6. 2013

p2075818_resize.jpg

Kanárské ostrovy zasáhla první vlna letních veder. Teploty vystoupaly v pátek i v sobotu přes třicítku v horách i na pobřeží. 

Nejvyšší teploty na celém souostroví byly včera naměřeny v San Bartolomé de Tirajana (Lomo de Pedro Afonso) a to 34,3 stupňů. Bylo to sice o pár stupňů méně než v pátek, ale přesto, kdo mohl, vyrazil na pláž, nehledíc na skutečnost, že na sobotu připadl na řadě míst ostrova svátek San Pedro.

V samotném San Bartolome včera naměřili 27,3 stupně, stejně jako například na pláži Las Canteras v hlavním městě. Na samotném jihu tak velké teplotní rozdíly nebyly, od San Agustín až do Playa de Mogán teploty oscilovaly mezi 29 a 31,3 stupni. 

V Agaete na severu, kde se včera také slavil svátek San Pedro, vyšplhala rtuť na 32,4 stupně, na letišti Gando dokonce na 33,6 st.. Poměrně příjemněji bylo na plážích v Maspalomas, kde v sobotu naměřili pracovníci AEMET "jen" 29 dílců na stupnici nad nulou. 

Puerto Rico pak hlásilo jen 26,7, Playa de Mogán naproti tomu 31,3 a vnitrozemský Agüimes 32,5, 

Nejnižší noční teploty pak evidovali meteorologové v Teror, San Mateo a Tejeda, kde bylo naměřeno 14,5, 15,5 o 16,6 stupně.

Léto je jednoznačně tady, na dnes Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) předpovídá jasnou oblohu, ale přesi jen o trochu nižší teploty. V Maspalomas je aktuálně 28,5 a jasno, jen vlhkost vzduchu je výrazně pod průměrem.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist